Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet ervaar je een bijzonder gevoel van vrijheid. Per maand betaal je een klein bedrag voor de beschikbare service. Pas wanneer je er gebruik van gaat maken en dus krediet opneemt betaal je rente. Geen krediet? Dan betaal je enkel het lage maandbedrag.

Een doorlopend krediet bij Santander is beschikbaar van 1.500 tot 10.000 euro. Het gevoel van extra bestedingsruimte wordt door velen als bijzonder prettig ervaren. Ook al is het wellicht voor sommigen overbodig.

Door ons aangeraden:

Altijd geld achter de hand & eenvoudig aflossen.

Met de Santander Card!

Onze beoordeling:
5/5

De Santander Card

Met de Santander Card pin en betaal je bij elke winkel, horecagelegenheid en tankstation in zowel binnen als buitenland. De Santander Card ontang je kosteloos.

Alleen betalen bij gebruik

Je betaalt alleen rente wanneer je daadwerkelijk gebruik maakt van het krediet. Gebruik je het krediet niet? Dan betaal je enkel het lage maandbedrag.

Boetevrij aflossen

In tegenstelling tot vele andere leningsvormen is het bij een doorlopend krediet mogelijk om boetevrij af te lossen. Geen krediet? Dan betaal je geen rente meer.

Over het doorlopend krediet

Wanneer je vaker denkt geld nodig te hebben kan een doorlopend krediet uitkomst bieden. Maandelijks betaal je een klein bedrag voor de beschikbare service. Je ontangt de Santander Card thuis waarmee je zowel kunt betalen in winkels als contant geld op kunt nemen.

Laag maandbedrag

Een doorlopend krediet is al beschikbaar voor een klein bedrag per maand. Je betaalt vervolgens enkel rente wanneer je daadwerkelijk gebruik maakt van het krediet. Een doorlopend krediet is al beschikbaar bij Santander vanaf 23 euro per maand. Hiervoor mag je 1.500 euro krediet opnemen. Dit krediet kun je gebruiken in winkels, horeca, pinautomaten en tankstations in zowel binnen- als buitenland.

Doorlopend krediet

Ik betaal slechts 23 euro per maand voor mijn doorlopend krediet. Ik vind het prettig om altijd extra geld achter de rug te hebben voor wanneer ik niet uit kom aan het eind van de maand.

Marije de Boer

De voordelen van een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibel krediet met het gekozen maximum bedrag. 

Een doorlopend krediet is al beschikbaar vanaf 23 euro per maand. Een hoger maximum krediet betekent een hoger bedrag per maand. 

Los je 500 euro af? Dan kun je dit later opnieuw lenen wanneer nodig. Vooraf kies je het maximum bedrag dat je wilt lenen. 

Naast het standaard lage maandbedrag betaal je alleen over het geleende bedrag. Maak je geen gebruik van het krediet? Dan betaal je geen rente.

Het is niet nodig om aan te geven waar je het geld voor gaat gebruiken. Je hebt dus de volledige vrijheid.

Voor het verkrijgen van een minilening heb je een garantsteller nodig, dit is voor de persoonlijke lening van Santander niet nodig.

Santander vind klantencontact belangrijk. Je kunt dus altijd telefonisch contact opnemen met deze aanbieder.

Betaal en pin overal met de Santander Card.

In tegenstelling tot andere leningen kun je met een doorlopend krediet boetevrij aflossen.

De nadelen van een doorlopend krediet

Gezien het te lenen bedrag variabel is, is ook de rente variabel. Wanneer je voorkeur geeft aan een vaste rente kan een persoonlijke lening wellicht een betere oplossing voor je zijn.

Vooraf kies je een maximum te lenen bedrag. Gedurende de looptijd heb je continu te gelegenheid om geld te lenen tot dat dit maximum bereikt is. Hoewel je boetevrij kunt aflossen kan het voor sommige mensen aantrekkelijk zijn om onnodig geld te lenen.

Jij bepaalt waar je het aan uitgeeft

Zo sluit je een doorlopend krediet af

Na akkoord ontvang je de Santander Card thuis gestuurd!

Over Santander

Miljoen klanten wereldwijd
0
Onze beoordeling:
5/5

Veel gestelde vragen

Met een doorlopend krediet heb je alle vrijheid. Wanneer je het doorlopend krediet afsluit kies je een maximum te lenen bedrag. Vervolgens heb je zelf alle vrijheid om te lenen en af te lossen tot het maximum bedrag bereikt is. Extra aflossen is boetevrij.

Maak je geen gebruik van het krediet? Dan betaal je enkel het lage basis bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het maximum te lenen bedrag. Bij een doorlopend krediet met een maximum hoogte van 1.500 euro bedraagt het maandbedrag slechts 23 euro.

De Santander Card kun je gebruiken in alle SEPA landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Ijsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland

Zowel bij betaalautomaten (winkels, horeca, etc.) als pinautomaten (contant geld opnemen)

De looptijd van een doorlopend krediet is tot wel 8 jaar. Dit is vooraf te zien bij het afsluiten van een doorlopend krediet.

In tegenstelling tot andere leningvormen is het bij een doorlopend krediet wél mogelijk om tussentijds af te lossen. Dit is zelfs boetevrij. Het bedrag dat je hebt afgelost kun je later weer opnieuw opnemen tot dat je het kredietplafond hebt bereikt. 

Een doorlopend krediet is een veel voorkomende lening. Het is een vorm van krediet die vaak door winkelketens wordt verstrekt en daarom ook wel winkelkrediet wordt genoemd. Als je van tevoren niet goed weet hoe groot bepaalde uitgaven zullen zijn, dan kan deze lening de oplossing bieden. Denk ook bijvoorbeeld aan verbouwingswerkzaamheden als je net een nieuw huis hebt gekocht of als je een nieuwe tuin wilt aanleggen. Tevens wordt deze vorm van lenen vaak gebruikt om wat extra geld achter de hand te hebben.

Hoe werkt een doorlopend krediet precies?

Vooraf spreek je een kredietlimiet af waarover je een vast percentage per maand betaalt aan rente én aan aflossing. De rente is gedurende de looptijd variabel. De meest gangbare rentepercentages zijn een, anderhalf of twee procent, maar het exacte percentage is uiteraard allereerst afhankelijk van de actuele marktrente. Variabel betekent dus dat de rente door de desbetreffende band waar je de lening hebt lopen, kan worden gewijzigd.

Registratie bij het BKR

Hoe wordt een doorlopend krediet eigenlijk bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) getoetst en geregistreerd? Het afgesproken maximaal te lenen bedrag wordt genoteerd bij het BKR. Ook al los je tussendoor wat af en is het openstaande saldo ondertussen lager dan het geleende bedrag, dan wordt de registratie bij het BKR niet aangepast. Ook toekomstige opnames uit het vrije gedeelte van het doorlopend krediet zullen niet als lenen terug te zien zijn. Dit is wel even een punt waar je natuurlijk rekening mee moet houden, vooral indien je al vrij veel hebt afgelost en je ook nog ergens anders een tweede lening wilt afsluiten. 

De voordelen van een Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele lening. Een groot pluspunt is dat de rente voor een doorlopend krediet in het algemeen relatief laag is. Bovendien kun je op ieder gewenst moment een aflossing of een opname doen binnen het afgesproken krediet limiet. Alleen over het openstaande saldo betaal je rente. En je mag boetevrij aflossen. Deze lening heeft dus vrij veel voordelen ten opzichte van andere leningen.

De nadelen van een Doorlopend krediet

Doordat je de afgeloste bedragen ook weer boetevrij mag opnemen is het vrij lastig om de werkelijke looptijd vast te stellen. De aflossingen die je doet, worden gelijk weer aan je geldreserve toegevoegd. Met andere woorden, het bedrag dat je hebt afgelost, kun je dus meteen weer gaan lenen. En daarnaast is het maandelijks aflossingsbedrag vrij laag, waardoor je niet meteen merkt dat je aan het afbetalen bent. Hierdoor kun je het idee of gevoel krijgen dat je kunt blijven lenen en zo steeds meer naar hartenlust gaat winkelen of nog meer aankopen gaat doen. Maar ook jezelf (vaak ongemerkt) meer in de schulden gaat steken. 

Ook wordt het limiet van de verstrekte bedragen vaak stilletjes aan verhoogd zonder dat je dat vaak in de gaten hebt. Je kan hierdoor de indruk krijgen dat je je geldreserve onbeperkt kan opnemen. Maar vergeet niet, juist als de maandelijkse aflossingen stijgen, neemt ook de looptijd van je krediet toe en dus ook de rente. Maar wees gerust, een doorlopend krediet kan zeker wel een goede lening zijn voor degenen die zijn tekorten willen aanvullen en zijn of haar financiële situatie goed in de gaten kan houden.