Zo werkt een persoonlijke lening

Zo werkt de persoonlijke lening

Zo nu en dan krijgen wij de vraag: “Hoe werkt een persoonlijke lening?”. Om opheldering te geven over deze vraag leggen wij dit graag aan je uit door middel van een praktijkvoorbeeld. Genoemde bedragen in dit voorbeeld zijn betreffende bedragen op moment van schrijven. Deze kunnen uiteraard afwijken vanwege wisselende rente.

Stel dat je van plan bent een nieuwe keuken te nemen in je koopwoning. De prijs bedraagt zo’n 7.000 euro inclusief montage. Momenteel heb je het genoemde bedrag niet op je rekening staan maar je houdt maandelijks wel geld over waardoor je mogelijk in aanmerking komt voor een lening.

Persoonlijke lening berekenen

Om de persoonlijke lening te berekenen gaan we naar de website van Santander, klik hier. Wanneer je het gewenste bedrag op 7.000 euro instelt zie je direct dat het maandelijks te betalen bedrag slechts 90 euro is. De looptijd van deze persoonlijke lening bedraagt 120 maanden, wat uiteraard gelijk is aan 10 jaar. Voor een prachtige mooie keuken betaal je dus maar 90 euro per maand. Dit bedrag bestaat uit zowel aflossing als rente.

Kenmerken van de persoonlijke lening

  • Vaste looptijd en vaste rente, het maandelijkse bedrag wijzigt dus niet.
  • Geen tussentijdse wijzigingen.
  • Leen tot wel 50.000 euro.
  • Geschikt voor een persoonlijk leendoel.

Persoonlijke lening aanvragen

Meer informatie over de persoonlijke lening vindt je op onze persoonlijke lening pagina. Een persoonlijke lening aanvragen? Klik dan op onderstaande button.

Zo werkt een persoonlijke lening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven