Persoonlijke lening

Met de persoonlijke lening leen je eenvoudig en snel 1.500 tot 50.000 euro. De rente van de persoonlijke lening is aanzienlijk lager dan de rente van een minilening. De persoonlijke lening kan onder andere gebruikt worden voor een grote aankoop zoals een auto, camper of motor maar ook voor andere grote uitgaven zoals een verbouwing.

Door ons aangeraden:

Binnen

Werkdagen op je rekening
0
Onze beoordeling:
5/5

Aanvragen in 3 stappen

Een persoonlijke lening aanvragen is eenvoudig en gebeurt in slechts 3 stappen. Binnen 2 werkdagen kan het geld al op je rekening staan.

In 1 keer uitbetaald

Een persoonlijke lening wordt in één keer uitbetaald. Jij bepaald vervolgens wat je met het geld gaat doen.

Maak je dromen waar

Maak die droomreis, koop die droomauto of ga eindelijk die keuken eens verbouwen. Met een persoonlijke lening maak je dromen waar!

Over de persoonlijke lening

Kan je niet wachten om die droomreis te gaan maken? Of wil je liever deze week nog wegrijden in je droomauto? Dan kan een persoonlijke lening de oplossing bieden. Met een persoonlijke lening leen je 1.500 tot 50.000 euro voor persoonlijke doelen. Auto, boot, camper, caravan of verbouwing. Jij bepaalt waar je het geld voor gaat gebruiken.

Zie ook: Zo werkt een persoonlijke lening

Looptijd tot 10 jaar

De looptijd van een persoonlijke lening is tot wel 10 jaar. Hierdoor is het vaste maandbedrag niet hoog. Wil je bijvoorbeeld 7.500 euro lenen voor een nieuwe keuken? Dan betaal je maandelijks slechts 95 euro. Geld lenen voor een verbouwing of onderhoud? Dan kan de rente zelfs van de belasting aftrekbaar zijn!

Persoonlijke lening

Dankzij een persoonlijke lening via Santander kon ik eindelijk de auto kopen waar ik al jaren van droomde. Ik rijd nu elke dag met een glimlach op mijn gezicht naar het werk!

Patrick Emer

De voordelen van een persoonlijke lening

Je kunt online aangeven hoeveel geld je wenst te lenen. Vervolgens zie je direct hoeveel rente je betaalt en wat de maandelijkse kosten zijn. Transparant en overzichtelijk.

Aanvragen van een persoonlijke lening kan in slechts 3 stappen, eenvoudig en snel.

Santander is wereldwijd een van de grootste banken. Bij Santander werken meer dan 180.000 mensen. Santander is tevens sponsor van de Formule 1 waardoor je de naam ongetwijfeld eens voorbij hebt zien komen.

Door een lange looptijd profiteer je van een laag maandbedrag. Bereken hoeveel jij maandelijks betaalt om je droom waar te maken.

Het is niet nodig om aan te geven waar je het geld voor gaat gebruiken. Je hebt dus de volledige vrijheid.

Voor het verkrijgen van een minilening heb je een garantsteller nodig, dit is voor de persoonlijke lening van Santander niet nodig.

Santander vind klantencontact belangrijk. Je kunt dus altijd telefonisch contact opnemen met deze aanbieder.

De nadelen van een persoonlijke lening

Sneller aflossen is mogelijk, echter kan het zijn dat je hiervoor een boete betaald.

Jij bepaalt waar je het aan uitgeeft

Heb je al één of meerdere leningen?

Sluit dan over naar Santander!

Wanneer je regelmatig rood staat en elders (meerdere) lening hebt lopen is het moeilijk om overzicht te houden. Wanneer je ook nog eens gebruik maakt van een credit card is het vrijwel onmogelijk om de situatie overzichtelijk te houden. Sluit je leningen dan over naar Santander met de gratis aflosservice en betaal maandelijks 1 vast bedrag. Vink “aflosservice” aan tijdens je aanvraag. Aanvragen is geheel vrijblijvend.

Zo sluit je een persoonlijke lening af

Na akkoord ontvang je binnen 2 werkdagen het geld op je rekening!

Over Santander

Miljoen klanten wereldwijd
0
Onze beoordeling:
5/5

Veel gestelde vragen

Een persoonlijke lening is een lening waarvan het geleende bedrag in één keer wordt uitgekeerd. Vooraf is duidelijk hoeveel je leent, wat het maandbedrag is en hoeveel rente je betaald.

Een persoonlijke lening is geschikt voor grote aankopen zoals een auto, boot, caravan of verbouwing.

Na akkoord wordt het geld binnen 2 werkdagen op je rekening gestort.

Leen je tot 5.000 euro? Dan is de looptijd 72 maanden (6 jaar). Leen je meer dan 5.000 euro? Dan is de looptijd 120 maanden (10 jaar).

Maandelijks betaal je een vast bedrag. Dit bedrag wordt elke maand van je rekening afgeschreven door middel van automatische incasso. Dit gebeurt altijd op de 1e van de mand.

KredietbedragTermijnbedrag per maandDebetrentevoet (vast)Jaarlijkse kostenpercentageDuur kredietovereenkomstTotaal door u te betalen bedrag
€  2.500€  4811,9%11,9%72  maaanden€  3.454
€  5.000€  659,9%9,9%120 maanden€  7.757
€ 12.500€ 1558,7%8,7%120 maanden€ 18.495
€ 25.000€ 3098,7%8,7%120 maanden€ 36.990
€ 37.500€ 4638,7%8,7%120 maanden€ 55.485
€ 50.000€ 6178,7%8,7%120 maanden€ 73.979

Droom je al maanden van die mooie zwarte BMW? Staat die vakantie naar de Malediven al enig tijd bovenaan je lijstje? Of sta je onverwachts op het punt om een grote uitgave te doen omdat je auto of wasmachine stuk is? En laat de realiteit nu net zo zijn dat je je krap bij kas zit. Of je hebt net niet genoeg geld om je dromen te kunnen verwezenlijken of die grote aankoop te doen? Dan is een persoonlijke lening wellicht iets voor jou. Je kunt allicht een beroep doen op je vrienden of familie die je geld kunnen voorschieten, maar banken, creditcard maatschappijen of postorderbedrijven kunnen ook als geldschieter fungeren.

Lenen via de bank

Banken zijn de grootste aanbieders van consumentenkrediet en kunnen dus een goede uitkomst bieden voor een persoonlijke lening. Uiteraard heeft elke bank wel een andere naam voor een persoonlijke lening op maat en zijn er diverse mogelijkheden, maar het komt er in alle gevallen op neer dat je eenmalig een gewenst bedrag leent en dat in een keer uitbetaald krijgt. In het algemeen wordt er op basis van je netto inkomen en de kosten van levensonderhoud gekeken naar wat jouw maximale kredietlimiet is. De bank voert meestal ook een toetsing uit bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, om na te gaan welke kredieten je nog hebt lopen of dat je betalingsachterstand hebt (gehad).

De terugbetaling van zo’n lening geschiedt in termijnen, meestal is dat maandelijks. Deze bestaan voor een deel uit aflossing en voor een deel uit rente. Doorgaans staat de looptijd en het termijnbedrag vast, en wijzigt de afgesproken rente niet gedurende de looptijd van de lening. Dat is een groot voordeel, omdat je zodoende later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. In dergelijke leningen zit meestal een dekking tegen het overlijdensrisico ingebouwd. In het geval dat de kredietnemer mocht te komen overlijden, dan wordt diens schuld kwijtgescholden.

Lenen via postorderbedrijven of creditcardorganisaties

Er zijn ook andere manieren om iets te kopen zonder contant geld op zak te hebben. Denk bijvoorbeeld aan postorderbedrijven zoals een Wehkamp, Neckermann of Otto, die producten aanbieden via hun catalogi of internet en waarbij je op afbetaling kunt kopen. Ook dan betaal je net zoals bij een bank,  de rekening later in termijnen terug. In de volksmond ook wel postorderkrediet genoemd. Let wel, bij postorderbedrijven betaal je vaak een hogere rente dan je voor een lening bij een bank betaalt.

Een andere manier om een aankoop te doen zonder direct te hoeven betalen is via een creditcard. Behalve in restaurants en winkels kun je ook vaak via internet een bestelling plaatsen en betalen met je creditcard. Meestal zit er een bepaalde limiet aan een creditcard, bijvoorbeeld dat er maximaal vijfentwintig honderd euro afgeschreven kan worden. Binnen enkele weken los je het volledige bedrag of een gedeelte daarvan (automatisch) af. Die aflossing wordt dan van je rekening afgeschreven. Als klant betaal je ook rente aan de creditcard maatschappij, zolang er nog een onbetaald bedrag open staat. En die rente is vaak vele malen hoger dan de rente op een ‘gewone’ lening bij een bank. Hele grote aankopen zoals een auto of caravan koop je dus niet gauw met een creditcard, dan kun je beter voor een persoonlijke lening via de bank kiezen. Zeker ook vanwege de lagere rente. Als je gebruik maakt van een creditcard, sta je ook geregistreerd bij het BKR. Je koopt immers op afbetaling.