Geld lenen voor een auto

Geld lenen auto

Geld lenen voor een auto gebeurt vaker dan je wellicht denkt. Tegenwoordig lijken er steeds meer mensen te profiteren van een auto van de zaak. Maar hoeveel mensen kopen er zelf nog een (nieuwe) auto en rekenen deze in één keer af? Dat percentage lijkt nihil te zijn. Voor de aanschaf van een auto wordt er vaak gebruik gemaakt van een krediet. Het is immers toch een grote aankoop die soms zelfs onverwacht komt. Zo kan het zijn dat je door wisseling van werk plotseling zelf een auto dient te kopen terwijl je op dat moment niet over het benodigde geld beschikt.

Welke lening past het best bij dit doel?

Een lening afsluiten om een auto te kopen kan op diverse manieren. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening kun je tot wel 50.000 euro lenen voor persoonlijke doeleinden zoals bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto. Afhankelijk van het te lenen bedrag, bedraagt de looptijd van een persoonlijke lening tot wel 10 jaar. Dit betekent dat je het bedrag en de bijbehorende rente gespreid in 10 jaar terug betaald. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit voor een auto betaal je maandelijks een vast bedrag.

Een andere vorm om een auto te financieren is de minilening. Geld lenen voor een auto met een minilening is zeker mogelijk maar zoals de naam al doet vermoeden is het te lenen bedrag aanzienlijk lager dan bij een persoonlijke lening. Het maximaal te lenen bedrag bij een minilening is namelijk 1.500 euro. Prima wanneer je niet veeleisend bent en geld wilt lenen voor een goedkope auto. Het voordeel van de minilening is dat er geen BKR toetsing is. Echter is de looptijd van een minilening kort waardoor je maximaal 62 dagen de tijd hebt om het geleende bedrag terug te betalen.

Tot slot is er het doorlopend krediet. Het doorlopend krediet is met name handig wanneer je vaker geld nodig denkt te hebben. Met de Santander kaart heb je 1.500 tot 10.000 euro bestedingsruimte. Je kredietplafond kies je vooraf. Maandelijks betaal je een laag basisbedrag per maand. Wanneer je gebruik maakt van het krediet betaal je rente over het opgenomen bedrag. Gebruik je het krediet niet? Dan betaal je enkel het basisbedrag.

Minilening

4/5

Persoonlijke lening

5/5

Doorlopend krediet

5/5

Koop eindelijk die droomauto

Auto

Je bent je hele leven lang al autoliefhebber maar hebt nog nooit een auto gehad waar je echt blij mee was, voor velen herkenbaar. Met een persoonlijke lening kun je je droom waar maken en eindelijk die droomauto kopen.

Met een persoonlijke lening kun je tot wel 50.000 euro lenen voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Het aanvragen van een persoonlijke lening gaat eenvoudig en snel in slechts 3 stappen. 

Na akkoord kan het volledige bedrag al binnen 2 werkdagen op je rekening staan. Met andere woorden: volgende week kun jij al in je droomauto rijden! Nu nog de keuze: Mini Cooper, Fiat 500, Audi A6 of misschien wel een Porsche 911?

Meer informatie

Meer informatie over de bovengenoemde kredietvormen vind je op onderstaande pagina’s. Klik op de button naar keuze en bekijk de mogelijkheden.

Met dank aan de persoonlijke lening van Santander kon ik eindelijk de auto van mijn dromen kopen: Een Ford Mustang! 

Thomas (27)